Finančna in materialna podpora

Namenitev dela dohodnine

 
 
Že nekaj let nam je na voljo možnost, da delček odmerjene dohodnine razporedimo po svoji volji in ga namenimo splošnokoristnim organizacijam. To pomeni, da lahko z izpolnitvijo posebnega obrazca (najdete ga pod tem besedilom) doniramo do 0,5 % odmerjene dohodnine. Donacija nas nič ne stane – če zahtevka ne oddamo, gre ta znesek skupaj s preostankom odmerjene dohodnine v proračun. Povprečni znesek donacije je bil v preteklih letih približno 12 evrov.
 
Od leta 2015 lahko ta del dohodnine namenite tudi našemu društvu – Društvu za zaščito živali Kranj.
 
Kako?
 
Lahko se odpravite na svojo pristojno finančno upravo - bivši DURS (seznam finančnih uprav) in tam osebno na zapisnik podate svojo zahtevo. Morda bo enostavneje izpolniti in natisniti obrazec. Lahko ga osebno odnesete na pristojni davčni urad ali ga tja pošljete. Če imate spletno digitalno potrdilo, pa lahko namenitev uredite kar od doma preko portala eDavki. Naša davčna številka je 81686340.
Kdaj?
 
Upoštevane bodo tiste zahteve, s katerimi finančna uprava razpolaga 31. decembra leta, za katero se odmerja dohodnina. Če bi nam radi namenili del letošnje dohodnine, morate torej o tem obvestiti finančno upravo najkasneje do 31. 12. 2019. Če boste obrazec pošiljali po pošti, upoštevajte tudi čas dostave.