Prav ta trenutek ...

Prav ta trenutek se na tisoče mačjih mladičev bori za življenje v grmovjih in jarkih. Polni so zajedavcev, prestradani, prezebli, mnogo jih je slepih, poškodovanih, bolanih, zastrupljenih. V mukah se borijo za življenje in večina jih bo bitko izgubila.

 
Prav ta trenutek jih ogromno čaka, da jih bodo ljudje (z mamo ali brez nje) na gnusen način utopili, zmetali ob steno, zadavili, pustili v smetnjaku, grmovju, škatli ... in jih obsodili na mučno umiranje.
 
 
Prav ta trenutek jih na stotine tistih bolj srečnih, ki so jih zavržene našli ljudje, ki se niso obrnili stran, v zavetiščih in pri začasnih skrbnikih čaka nove domove. Domove, ki jih je VELIKO PREMALO, da bi bili vsi ti nesrečneži kdaj oskrbovani in ljubljeni. Tudi mest v zavetiščih in pri začasnih skrbnikih je veliko premalo, da bi lahko vsem trpečim pomagali iz ceste v nove domove.
 
Zakaj torej vedno nova legla? Zakaj ne poskrbite za sterilizacijo in kastracijo? Zakaj prijateljem in znancem pomagate oddajati legla? Ker grozijo, da jih bodo drugače pobili? Ker so vendar mladiči tako ljubki? Ker je kotitev za mačko nekaj naravnega? Ker jim boste tako ali tako našli dobre domove?
 
Kakršen koli že je vaš odgovor oziroma na kakršen koli način se prepričujete, da ste ljubitelj(ica) živali, je realnost drugačna. Realnost za tisoče, ki ta trenutek trpijo. Menite, da boste mladičem vaše (oziroma prijateljeve) mačke že našli dobre domove? Pa se zavetade, da se bodo ti ''dobro preskrbljeni'' mladiči čez nekaj mesecev množili naprej? Da bodo potomci vaše mačke pristali v grmovju, polni glist, bolh, premraženi, povoženi, da bodo mnogi zmed njih končali utopljeni, potolčeni ...?
 
Da na ta način v svet, kjer že tako trpi na tisoče živali, ker zanje ni dovolj ljubečih skrbnikov, prinašate nova in nova trpljenja?
 
Logika je povsem preprosta: trpečih živali, ki iščejo dom, je NA TISOČE več, kot je domov zanje. Edina rešitev je preprečevanje novih legel. Vsak novo skoteni mladič pomeni novo trpljenje. Če ste ljubitelji živali, boste nova legla preprečili. Sterilizirali in kastrirali svoje živali. V to prepričali svoje znance, prijatelje, sosede, sodelavce ... Jih prijavili, ko kršijo zakon in dovoljujejo nova neželena legla, ki potem končajo v smetnjakih, v žakljih vrženi v vodo, pod kolesi avtomobilov in v mukah končujejo svoja življenja.
 
Če pri tem potrebujete kakršno koli pomoč, se obrnite na nas. Ne stojte križem rok, ne zatiskajte si oči. Logika je preprosta - ZA VSE ŽIVALI NI DOVOLJ DOMOV. BODI DEL REŠITVE, NE PROBLEMA: STERILIZIRAJ, KASTRIRAJ, POSVAJAJ. In o tem osveščaj svojo okolico!
 


(na slikah Ness - prej in potem)